onsdag 17. mars 2010

Bilder og Film

Kultfilm er en film som ikke har vært spesielt poplær blant veldig mange seere, men som har fått oppmerksomhet på grunn av sine kvaliteter. En kultfilm blir spesielt likt av noen som med særlig stor interesse for filmen.

Dogmefilm ble introdusert av en filmressigør under en Cannes film fetival i 1995. Dogmefilm er en film som fokuserer fullstendig på fortellingen i filmen og ikke all kommersialiseringen rundt filmen og alle effektene i filmen. Dogmefilmer kan se ut som de er laget av amatører, men mange mener disse filmene er mesterverker.

Spaggetiwestern er filmer som ble laget mellom 1960 og 1975 da det ble spilt inn ca. 600 western-filmer i Europa. Disse filmene ble gjerne kalt spagetti-westerns fordi de i hovedsak ble spilt inn i Italia og fordi italienere sies å være glade i spagetti.

Dokudrama er et virkelighetsdrama, dette er en sjanger i fjernsyn. det er ikke skuespillere med, men personer som er seg selv, enten i sitt eget liv, eller i et arrangert og konstruert miljø. Eksempler på dokudrama er "paradise hotel" eller "the hills".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar